18.7.2013

Kisaviikonloppu 13-4.7

Lauantaina menin itse Salkkarilla 60cm ja Terhi 70cm. Noin pienet luokat sen takia, kun ajattelin osallistuvani siihen estecupin a-sarjaan, mutta sitten jälkeenpäin lukaisin uudistetut säännöt ja muistin että vuoden alussa hyppäsin yhden b-sarjan osakilpailun, kun ei ollut niissä kisoissa kunnolla muita luokkia. Eli siis nämä kisat meni nyt pitkällä tähtäimellä ihan perseelleen ja se ottaa vähän päähän, kun en sen alkuvuoden 70 luokan takia saakkaan osallistua estecupin a-sarjaan. Noh, yritetään nyt sitten pärjätä b-sarjan lopuissa osakilpailuissa. Siriuskin oli nyt mukana 60cm luokassa, mutta kusetti ratsastajaa 6-0 eikä ylittänyt kuin yhden esteen.

Anyway, Salkkarihan oli oikein mainio molempina päivinä! 60cm luokasta saatiin se, mitä mentiin hakemaan, eli voitto. Joskin vähän juosten mutta ainakin on jotain mistä parantaa. Itse olen hypännyt nyt tänä vuonna tosi vähän, ehkä viisi kertaa joten näin ollen syykin ihmeelliseen ratsastukseen on tiedossa. Koljonvirran iso ulkokenttä sai ainakin meikäläisen kaasujalan vipattamaan, joten toisessa vaiheessa annoinkin sitten ruunan mennä, ja kumma kyllä se jopa rauhoittui aina esteille. Joillekkin esteille tuli se puolikas askel ja heppa oli vähän pitkänä, mutta eipä se nyt noin pienessä luokassa haitannut. Alla video meidän kaahailusta.


Sitten Terhi, Salkkari ja 70cm. Terhin iloksi Salkkari oli rauhallinen ja täysin ratsastajan hallinnassa. Hieman ehkä liikaakin, sillä pari puomia tuli jo ensimmäisessä vaiheessa alas. Piiska oli hukkunut meidän varustekasaan, joten sitäkään ei ollut radalla mukana joten suoritus oli hieman löysähkö. Kuitenkin, Terhin kauhu eli 9m sarja meni oikein mallikkaasti eikä tällä kertaa menty kuperkeikalla ympäri. Yleisesti siis ihan hyvä fiilis lauantailta.


Sitten sunnuntai. Ilmoittautuessa pohdittiin lähdetäänkö menemään tuttaria vai HeB'tä, ja päädyttiin lopulta tuohon jälkimmäiseen. Salkkarilla nimittäin on edellytyset saada hyvät prosentit siitä, vaikka edellisissä kisoissa se ei ehkä ole siltä vaikuttanutkaan, sillä Salkkari on lähinnä pelännyt kaikkea, ulkona lätäköitä ja sisällä maneesin seiniä, nurkkia ja tuomaria jne.. Terhi lainasi kaveriltaan romaania satulan alle kokeiltavaksi, ja se olikin oikein onnistunut kokeilu, sillä satula ei ollut liikahtanutkaan ratsastuksen aikana! Siinä vaiheessa kun Terhi ja Salkkari lähtivät verkkaamaan, oli aikataulu 30min myöhässä, joten verkka venyikin reiluksi tunniksi. Mutta eipä Salkkari ollut siitä moksiskaan, on sillä nimittäin tuolla läskien alla sitä kuntoa kuitenkin ihan oikeasti. Itse rata menikin sitten oikein mallikkaasti, ja onnistumisesta kieliikin jaettu 7 sija (17 ratsukkoa)  prosenteilla 61,136 ! Terhiä jäi harmittamaan ihan ymmärrettävästi, kun tuolla radan lopussa tuli pari raviaskelta kesken käynnin, ja ne askeleet maksoikin sitten ruusukkeen. Hyvillä mielin kuitenkin jatketaan :)


Tähän vielä vertailun vuoksi Salkkarin koulutuloksia:
1# 25.9.2011 Helppo B nuorten hevosten kenttäohj. 2003  / 52,708%
2# 29.10.2011 Helppo C Harrasteluokan kouluohjelma / 54,69%
3# 29.10.2011 Helppo C:2 2000 / 55,455

4# 22.4.2012 C-merkin kouluohjelma / 51,944%
5# 14.7.2013 Helppo B:3 2009 / 61,136%

-Ronja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti