9.7.2012

Varpaisjärven harkkarit 1.7

Kyseisiin kemuihin matkattiin Salkkarin ja Lissun kanssa koko perheen ja hevosenhoitaja Terhin voimin. Perhosia oli vatsanpohjassa, sillä Lissu ei ollut ikinä käynyt raviradalla niin ei ollut hajuakaan miten tamma tulisi käyttäytymään. Lisämaustetta jännitykseen toi myös se että Salkkarinkin kanssa juostaisiin nyt "tosissaan" kilpaa.

Perille kun päästiin, käytiin sisäänkirjoituksessa hakemassa Lissulle voilokki ja Salkkarillekkin mielikuvitusnumero, kun kyseinen läpyskä on joskus menneisyydessä hukkunut. Hevoset otettiin kopista ulos ja voi että Lissulla oli jännää :D Kummasti löytyi askeleista ilmavuutta. Lissu valjastettiin kahden kopin välissä ja Salkkari meidän kopin perässä. Etukäteen mietin miten paljon lissu pyörisikään, mutta yllättäen tamma seisoskeli ihan rauhassa. Liisan lämmitin ensin radalla 2 kierrosta korvat auki ja sekki kiinni, ja todella tyytyväinen sai olla kun poni liikkui eteenpäin täysin pyytämättä. Parista ohittavasta hevosestakin otti vähän vauhtia. Melko pikaisesti piti hevosen vaihto suorittaa kun aikaa oli vain 20min lähtöjen välissä ja molemmat piti siinä keretä ajaa. Salkkarin kanssa kerettiinkin hölkätä vain pari kierrosta radalla.






Lissun startti oli ensin. Ennen en ole kahdessa eri osassa suorittanut ajoa (eli siis että välillä seistaan) niin tamma pääsi nukahtamaan ja oli sen puoleen todella tahmea. Ilmoittautuessa esitin pyynnön vain 1000m matkan juoksusta ja näin kävi. Lähdössä oli pari kovempaa ponia jotka takamatkoilta lähdöstä huolimatta pyyhkäisivät nopeasti ohi kun Lissun kanssa kytättiin kaikki puskat radan sisältä. 




3.Princess Lisbeth / R Röpelinen 3.31,0 / 3.31,0 1000m


Aika oli todella onneton, mutta sen voi antaa hyvillämielin anteeksi kun ottaa kaikki muuttujat huomioon. Kotona kuitenkin treenaa todella innokkaasti ja esittää hyvää ravia joten eiköhän tästä jotain tule :)



3. Salaluukku / R Röpelinen 3.27,6 / 43,8 2000m

Salkkari oli todella menevä esittelyssä ja lähtö tapahtui linjalähtönä. Juuri ennen starttia huomasin että liukusekki on antanut yhden rei'än periksi eli on hieman liian löysällä. En sitten kehdannut ruveta sitä enää siinä korjailemaan kun olisi tullut kiire. Turpa kun kääntyi lähtösuuntaan niin herranjestas se lähti! Todella reippaasti jouduin roikkumaan ohjissa kun meinasi sotkeutua laukalle. Ravilla päästiin kuitenkin matkaan ja asetuttiin johtavan rinnalle. Kuolemanpaikalla juostiin sitten puolitoista kierrosta kunnes viimeisen kerran takasuoralla lähti ulkokautta hevonen ohitukseen. Hieman kannustin Salkkaria josko päästäisiin keulaan siitä kakkosradalta helisemästä, mutta ei ihan vauhti riittänyt kun kolmatta tultiin niin kovaa joten pidätyksista ja ohjalla tukemisista huolimatta tuli laukka. Jonkun matkaa meni ravin löytämisessä ja tultiin sitten muiden perässä maaliin.


Tuloksena näistä raveista suhteellisen onnistuneet suoritukset jatkoa ajatellen. Niin ja kaksi pokaalia!




-Ronja


ps: kolmen tunnin tappelu tekstien kanssa saa riittää, joten pahoittelen postauksen epäselvyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti