27.7.2012

Reisjärven paikallisravit 11.7

Pari viikkoa sitten lähdettiin isän kanssa kohti Reisjärveä Leksan ja Salkkarin kanssa. Kotoa lähtiessä jännitti hieman, sillä tulisin ajamaan ensimmäisen virallisen starttini hevosella! Matka oli kuitenkin pitkä, joten jännitys unohtui tyystin enkä enää ravipaikallakaan kerennyt jännittämään. Ponilähtö oli opetus -ja koelähtöjen jälkeen ja Salkkari juoksi viidennessä lähdössä.
Leksan lämmitin pari kierrosta radalla ja vielä ennen starttia seistiin kopin takana, jolloin laitoin samalla aikaa Salkkarille suojia. Vettä tuli ihan reippaasti, joten rata oli todella märkä mutta onneksi niin kova ettei sinne upottu.

Leksalla oli pakkia 80m (pisin pakki Leksan kanssa tähän mennessä) joten sai jännätä miten lähtee pää vetämään. Ykkösrata lainehti joten ajelin koko matkan ulempia ratoja pitkin, mutta siitä huolimatta napattiin puolella teholla kolmossija ja 30€ palkinto. Puoliteholla sen takia että Leksan kengitys on jo aikansa elänyt ja sekin tiukkuuskin on vähän hakusessa. Kuitenkin aika 3.05,8 ilman laukkamerkintää on ihan kohtuullinen suoritus kun ottaa huomioon että treenarin kesä on mennyt reissatessa.

© Merja Ahola-Turpeinen

 Leksan kanssa jatketaan starttailua elokuussa ja toivotaan ettei koulunkäyntini karsi lähtöjä kovin vähäiseksi :)



 Kuten kuvista näkyy rata oli ihan suhteellisen märkä..



© Merja Ahola-Turpeinen

Salkkarin kanssa tavoitteeni olivat todella korkealla, nimittäin Salkkarille laukaton juoksu olisi melkoinen saavutus. Itseni kohdalla taas selviäminen ilman sakkoja olisi mukavaa :D Salkkaria lämmitin kolme kierrosta hölkkien ja yhden vedon otin testailumielessä. Hieman harmitti se että Salkkari olisi tarvinnut enemmän pitoa, sillä kiihdyttäessä tuntui hieman sutivan, mutta kesäkenkiin kun ei hokkeja niin vaan pyöritelläkkään. Selostaja hehkutti jo ponien voittajaesittelyssä sitä miten ajan tänään ensimmäisen starttini hevosilla, ja samaa rataa hän jatkoi vielä Salkkarin lähdön esittelyssä. Niin ja mainittiinhan minut "uutena kuskina" pariin otteeseen vielä lähdön aikanakin :')
                        Mutta tosiaan. Volttaus sujui Salkkarin kanssa hyvin mutta lähdökiihdytyksessä taas huomasi pidon tarpeen koska siinä otettiin lyhyt laukka. Raville selvittiin nopeasti ja ihan hyvä paikka saatiin jonosta, taino hyvä se oli siihen asti kunnes jonon kärkihevonen laukkasi ja hidasti reippaasti. Kesti jonkunaikaa että sain käännettyä toiselle radalle kun ulkopuolellamme oli hevonen, mutta lähdettiimpä siis Salkkarin kanssa ohitukseen. Huonoa tuuria vaan oli runsaasti, sillä ohitettava hevonen ilmeisesti säikähti lätäkköä sillä se otti sivuloikan jolloin meidän renkaat osuivat yhteen. Salkkaripa sitten säikähti sitä ääntä ja otti laukan. Loppujen lopksi tuloksena HPL, mutta erittäin tyytyväinen olen Salkkariin, kun se kuitenkin käyttäytyi! Enkä saanut niitä sakkoja :D

© Merja Ahola-Turpeinen
© Merja Ahola-Turpeinen
-Ronja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti