24.9.2012

Kuopion poniravit 15.9

Meikäläinen vähän repäisi ja ilmoitti kaikki kolme ponia kyseisiin kekkereihin! Sirius pääsi kulkemaan eräiden Kajaanilaisten kyydissä niin saatiin kuvio toimimaan :) Terhistäkin oli paljon apua reissun päällä.

Sirius juoksi ensimmäisessä lähdössä, joka oli meille täydellinen autolähtö. Hieman kiireinen aikataulutus saikin sitten unohtamaan martingaalin startista joten juoksu tuhlautuikin sitten laukkoihin ja tuloksena HLL

Lämmityksestä sattunut ravaamaan kameran kohdalla, kiitos kuvasta rommeli.kuvat.fi !

Siskoni sai p-ajoluvan elokuussa, jolloin hän loppukokeessa myös innostui ajamisesta ihan eri tavalla kuin ennen! Tänään siis oli Reetan ja Leksan ensimmäinen startti poniravien kolmannessa lähdössä. Matkana maili ja Leksalla olikohan 80m pakkia. Joensuussa viikko sitten Leksa juoksi kovassa seurassa kolmanneksi ajalla 2.59 joten pieniä odotuksia saattoi olla. Kuopion lähtö oli kuitenkin todella kova, sillä 6 ensimmäistä paransivat ennätyksiään useamma sekunnilla. Meidän pikkuvaljakkomme jäi sijalle 15 kuitenkin hyvällä ajalla 3.01 ! :)

Itse ajoin laina-ajokkia nimeltä Copy viidennessä lähdössä, joka oli ryhmäajo 3.08 ja hit. Copylle se oli hieman kova lähtö, mutta tavoitteena oli saada ponista vähän enemmän irti. Samalla kokeiltiin myös juosta ilman lappuja. Lämmittelyssä poni tuntui hieman siltä ettei tajua jutun jujua. Startissa lähtöauton irrottua kuitenkin säikähdettiin hieman jotain, joten siitä saatiin sitten paukkuja matkalle :D Juoksu meni vielä vähän harjoittelun piikkiin sillä ravi ei ollut aivan priimaa. Tuloksena kuitenkin sija 6 noin 12 sekunnin ennätyksen parannuksella :)

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä (tai niin ainakin haluaisin uskoa) oli Lissu. Omassa tiedossani oli ettei vielä olla valmiita startteihin, kun nämä hiivatin opiskelut sekoittivat meidän treenin. Äiti kuitenkin oli sitä mieltä että kun on sarjat ja kaikki niin eipä siitä haittaakaan olisi. Noh, sarjana siis 1620m p. 2.28 kilpailemattomat 20m hyvitys. Meidän matkana siis 1600 ja volttia vedettiin ihan yksinään. Lämmittelin Lissua  radalla vain yhden kierroksen sillä aikaa oli rajallisesti ja halusin ponille vielä laput. Hirveässä kiireessä sitten kävin katoksilla räpläämässä kokolaput paikalleen ja kerettiin juuri ja juuri esittelyyn. Volttaus meni meidän osalta todella hyvin, josta ponille pointsit. Lissu tajusi jopa lähteä liikkeelle ihan napakasti, mutta sitten tulikin jo pelottavia tolppia radan varrella niin meni vähän kyttäilyksi. Kaarteet varsinkin tuottavat ongelmia kun meinaa ulkoradat vetää puoleensa. Possulaukkoja kertyi matkalla useampi ja vauhtia pystyi vaatimaan kunnolla vasta kun matkaa oli puoli kierrosta jäljellä. Maaliin tultiin paljon muista jääneenä, mutta tultiimpahan kuitenkin! Tuloksena sija 6 ajalla 3.06,8x. Saatiin jopa lohdutuspalkinto kun oltiin viimeisiä maalissa! :D

Lissu kuuntelee kokoajan mitä kuskilla on sanottavanaan :D

Tässä onkin jo vähän enemmän juoksemisen meininkiä! :)

Startin jälkeen oikein tyytyväisen näköisenä

Siriuksen hylky päästiinkin korvaamaan jo heti seuraavalla viikolla, kun Vieremällä oli paikallisraveissa ponilähtö johon mahduttiin 100m pakille. Sieltä tuloksena sija 3. huippuajalla 2.36,7! Melko paljon kertyi laukkoja jotka sitten hidastivat matkantekoa suunnattomasti. Kuitenkin pätkät jotka mentiin ravia, mentiin ihan pirun kovaa joten tulosta tuli! (asiaa edesauttoi toki myös se että meidän edeltä hylättiin yksi poni maalilaukasta..)

Volttausta... Siskokin on reipastunut ponien ajamisessa kun itse en ole kotona, ja tulos näkyy! Ihan ravimasu ponilla :D

 Seuraavat koitokset ovatkin sitten Salkkarilla ja Terhillä Koljonvirran seuraestekisoissa tulevana lauantaina 80cm ja 90cm luokat, sekä sunnuntaina Leksalla ja Lissulla Varpaisjärven harjoitusravit :)

-Ronja
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti