14.12.2012

Joensuun ravit 13.12

Eilen torstaina lähdin pari tuntia aikaisessa Pemolta isän kyydillä kohti Joensuuta. Kotona porukat olivat pakanneet etukäteen kasaamani tavarat ja ponin kyytiin ja yhden jälkeen oltiinkin jo matkalla. Lumisade huononsi ajokeliä huomattavasti ja moottoritiellä madeltiin jonossa parhaimmillaan kuuttakymppiä. Isän kanssa oltiin nähty edeltävällä viikolla enneunia siitä miten Leksa lähtee startissa todella hyvin mutta stoppaa totaalisesti puolen kierroksen jälkeen, ei kovin vakuuttavaa..

Leksa starttia edeltävällä viikolla lenkin jälkeen

 Noh, lämmityksessä Leksa oli ihan ok, hieman taas juoksi pää kierossa katsellen mainoksia (tollo) joten harmitti kokolappujen puute. Lämmitin ilman sekkiä joten annoin muiden perään hätäilyt (laukkailut) sille anteeksi. Radalla käynnin jälkeen otin pari vajaan 100m vetoa varikolla sekin kanssa ja jo ensimmäisen pätkän jälkeen totesin isälle että poni sutii. Juuri ennen starttia kävellessä Leksa alkoi kenkkaamaan ilmeisesti toista etusta, mutta kun nousin kärryiltä katsomaan mikä on vikana siirtyi poni puhtaaseen ja innokkaaseen raviin joten päätin sitten ajaa startin kun ei näkynyt vaivaavan.

Tämä kuva havainnollistaa sitä miten alas Leksa saa päänsä kiskottua vaikka sekki soi kiinnilaitettaessa..

Ensimmäinen ja meidän kannalta parempi lähtöyritys otettiin takaisin numero kolmosen varastettua ja toiseen lähtöön Leksan into ei enää riittänytkään. Väkinäisesti kuitenkin lähdettiin matkaan mutta meno ei ollut kovinkaan priimaa. Seurasin koko startin ajan Leksan pään laskemista kiroten liian lyhyttä leukalenkkiä ja yrittäen pitää ponin ravilla. Maalisuoralla sekistä ei ollut taaskaan mitään hyötyä joten meidän paukut loppui jo viimeiseen kaarteeseen. Leksalla oli siis kitarauta ja leukalenkki, mutta se leukalenkki oli niin lyhyt että vei kitaraudalta kaiken vaikutuksen. Höh. Tuloksena kauden viimeiseen starttiin sija 7 ajalla 3.02,4 ja suoritus raportoitiin ep merkinnällä. Itse olen tuohonkin tulokseen todella tyytyväinen sillä olin startin jälkeen aivan varma siitä että Leksa hylätään liioista laukoista, joten tuo ep on tavallaan pieni harmi. Leksalla on nyt juostuna 26 starttia eikä yhtään hylkyä!

TÄSTÄ linkistä Leksan juoksu fintoton videokirjastosta

Pakollinen katuvalokuva

Kotimatkallakin ajeltiin jonossa hissuksiin. Kotona oltiin loppujen lopuksi klo 22:20
-Ronja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti