14.12.2012

Puuhaperjantai tallilla

Joensuun raveista tulin suoraan kotiin kun en jaksanut jäädä Pemolla kyydistä, joten perjantai olikin vapaapäivä jonka vietin hevosia liikutellen :) Aamulla kävin ajamassa Turkalla, jolle olikin jo viikon seisomisen (rokotus -> kuume -> lepo) jälkeen kertynyt virtaa. Lähdettiin liikkeelle enkä ollut vielä kilometrin kävelynkään jälkeen päättänyt missä tänään lenkkeillään.
                     Päädyin sitten kiertämään yhden pellon missä naapuritkin ovat ajaneet. Sillä pellolla pohja on kuitenkin lumen alla epätasainen joten kärryillä joutuu välillä tasapainoilemaan pysyäkseen kyydissä. Siirryin sitten kiertämään toista isompaa peltoa jossa pohja oli parempi ja yksi kierros oli aina noin kilometrin mittainen. 2½ kierrosta kahlattiin siellä, lunta ehkä noin 30cm. Lopussa vielä ravattiin pikkupätkä ja voi että ruuna olisi mielellään juossut enemmänkin!
                    Aluksihan Turkan meille tullessa epäiltiin kovasti sitä malttaako Turkka seistä tienylityksessä kun se ei ennen ole joutunut kesken lenkin seisoskelemaan ja on tyypillinen ajaessa kuumuva lämpönen. Ruuna on kuitenkin yllättänyt olemalla mallioppilas ja seisookin nykyään kuin tatti silloin kun sitä siltä vaaditaan :) Matkaa lenkille tuli 6,5km ja aikaa käytettiin 55min

Turkan takamus marraskuisella aamulenkillä
Ennen päiväheinien antoa kävin vielä ajamassa Lissun. Liisahan sai keskiviikkona ensimmäiset hokkikenkänsä (edessä 4 hokkia/jalka ja takana 6 hokkia/jalka) joten yritin suojailla sen jalkoja parhaani mukaan. Pari viikkoa sitten ostin todella söpöt putsit ihan vain Lissua varten, joten ne pääsivät koekäyttöön. Ne putsit siis edessä ja takasissa jotkut hevosen etuhivarit jotka ovat pituudeltaan tuolle täydelliset mutta tarrat ovat aikalailla tiukimmillaan, ovat kuitenkin pysyneet hyvin menossa mukana. Ajoin n. 40min hölkkälenkin ja mittaa matkalle kertyi 5,5km. Heti kun siirryttiin raviin, poni otti pukkilaukka spurtin, seuraavat pukit tulivat tienylityksen jälkeen ja seuraavat taas siitä parin sadan metrin jälkeen. Itse en kuitenkaan välitä noista enää sen kummemmin, kun tuo ei tosiaankaan potki, se vain nostaa takamustaan ja sekin johtuu ihan vain siitä että virtaa on kertynyt. Odotan innolla sitä miten tamma pysyy käsissä kun sillä on ihan oikeasti kuntoa! :D Loppu lenkki meni oikein hyvin ja lopussa meinasi jo alkaa väsyttämään kun teitä ei oltu vielä lingottu. Poni pakettiin ja heinäkasalle!






Annoin poneille parisen tuntia aikaa syödä heinät ja sitten lähdettiinkin Siriuksen kanssa humputtelemaan. Zirre on nyt ollut jonkun aikaa melkein kokonaan ajamatta ja se on saanut pitää hermolomaa koko touhusta, jos vaikka jaksaisi juosta sen yhden vuoden :) Tuo otus on kyllä niin uskomattoman mukava treenattava kun sille ei tarvitse antaa kuin merkki alkukäyntien jälkeen ja se menee loppuun asti sillä meiningillä. Tänään hölkättin Lähemmäs 7 km lenkki ja aikaa kulutettiin vain 45min. Parin kilsan pätkää ei ole lingottu varmaan ollenkaan nyt lumien tultua joten siellä joutui jo tekemään vähän hommia, mutta ei sitä kyllä vauhdista huomannut kun koko matkan puksutti samaan tahtiin.

Hurjat pulisongit ja hyperinnostunut poni

Salkkari on seissyt mm oman saamattomuuteni takia noin 2½ viikkoa, joten nyt oli korkea aika sen päästä töihin. Ratsastin sillä pellolla puolentunnin rupeaman. Työskenneltiin vaan kevyesti isolla kahdeksikolla, tehtiin paljon siirtymisiä käynnistä raviin ja jokunen myös ravista laukkaan. Pidin hevosen koko ajan rentona ja muodon matalana. Tuntuma oli ravissa tosi tasainen eikä muutenkaan kyttäillyt lähes ollenkaan, joka vähän yllätti kun kuitenkin oli jo hämärää ja isä kolisteli pihamaalla. Lähes alusta alkaen Salkkari oli tosi hyvin kuulolla ja toimi pienillä avuilla, ei punkenut voltilta mihinkään ja muutenkin toimi kuin unelma. Uskomatonta mutta totta, tuo ruuna taitaa olla se takuuvarma päivänpiristäjä (paitsi että aitalangat maistuu) :)

-Ronja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti