29.12.2012

Tapaninpäivän heppailut

Perinteinen rekiajelu jäi suorittamatta tuolloin kyseisenä päivänä (seuraavana päivänä kuitenkin käytiin rekeilemässä) mutta muuten kyllä liikuteltiin Terhin kanssa hevosia meillä :)

Ihan ensin otettiin kaikessa yksinkertaisuudessaan Sirius. Terhi sitten sen kanssa juoksenteli pellolla ja kentällä vähän herkisteli ratsupuolta ravissa. Rennolla laukalla ottivat myös kahdeksikkoa laukanvaihtojen siivittämänä, harvinaisen tasapainonhaluinen ravuri :D






Sitten olikin Lissun vuoro. Vajaa viikko sitten yritettiin lähteä ponien kanssa kävelemään niin että siskoni olisi ratsastanut Lissulla, mutta viikon ajamattomuuden keräännyttämää virtaa oli vähän liikaa ja Lissusta kuoriutui oikea rodeoponi jonka selässä siskoni ei pysynyt.. Jouduin sitten itse nousemaan pikkuvauvan selkään ja ihan tosissaan neitonen kyseenalaisti pohkeiden käytön. Hetken riehumisen jälkeen käveltiin vielä hetki ja jätettiin homma siihen. Nyt siis olisi Terhillä ponin kouluttamista tiedossa, varmuuden varalta ajoin tammalla edellisenä päivänä.

Käynnit ja ravit menivät hyvin. Edellisillä ratsastuskerroilla Lissu on liikkunut kovin haluttomasti mutta kuitenkin pakottamatta, nyt sitä joutui tosissaan pitelemään kun oli niin innoissaan! Laukkaakin harjoittelivat. Alkuhämmästyksien jälkeen perä lensi jälleen. Käytiin kuitenkin vielä ottamassa tiellä pari laukkapätkää ja ponille jäi hyvä mieli vajaan puolen tunnin session päätteeksi.


Lissu ja Lissun menohalut..



Seuraavana vuorossa Salkkari. Terhi ratsasti sillä ensin nopeasti kentällä alkuverryttelyt kaikissa askellajeissa hieman taivutellen. Sitten viritettiin pulkka perään, vaihdettiin ratsastajaa ja lähdettiin maastoon. Meillä on nyt muutaman talven ollut käytössä Hööksin hiihtoratsastusvaljaat ja ovat kyllä olleet ihan näppärät. Ravailtiin sitten teitä pitkin ja otettiin laukkaakin sen verran että Terhi kerkesi muutaman kerran törmäämään penkkaan. Käytiin sitten ottamassa pari peltolaukka pätkää kun ruunan rupukka oli niin hurjan innoissaan. Vaihdettiin vielä kuskia ja Terhi ratsasti sitten pihaan.




Pimeän tultua käytiin vielä Leksan ja Turkan kanssa kahlailemassa pellolla, Terhi ratsastaen Turkalla ja minä ajaen Leksalla, 45 min varmaan tuhlattiin siihen lystiin. Seuraavana päivänä sitten halusin ihan vain perinteitä kunnioittaen käydä rekiajelulla, joten eipä muuta kuin monitoimiruuna Salaluukku valjaisiin ja matkaan! Ensin käveltiin kerran pihassa pellon ympäri ja sitten käytiin vielä seikkailemassa 5-tien toisella puolella. Aikaa kului reilu tunti ja kilometrejä kertyi lähemmäs kymmenen. Mukava reissu oli kerrankin kun hevonen ei painanut ohjille lainkaan vaan tyytyi hölköttelyyn :D


Tuossa vielä videot koosteena :)


-Ronja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti