29.12.2012

Seuraestekisat KVR 17.11

Kauan on tämä viesti muhinut luonnoksissa, mutta julkaisen sen nyt sitten kun ei näy kummoisemmin edistyvän :)

Koljonvirran vuoden viimeisiin seuraestekisoihin osallistuttiin melko suokkipainotteisella porukalla, sillä listoilta löytyivät Ronja & Salkkari (50 & 70cm), Terhi & Pasi (70cm) ja Terhi & Merano (90cm)
Kisoja edeltävänä päivänä oli Antin estevalmennus jossa sitten oltiin Pasilla ja Salkkarilla. Hyviä vinkkejä saatiin kisoihin ja ihan hyvällä mielellä lähdettiin lauantaihin. Valmennuksesta ei valitettavasti taida olla ollenkaan kuvamateriaalia.

Lauantaina meille tuli Salkkarin kanssa todella pikainen lähtö kotoa, sillä olin vielä sisällä 10minuuttia ennen lähtöä! Siinä kerkesin hakea hevosen laitumelta, käyttää sitä tallissa, kopittaa ja kantaa tavarat koppiin toivoen että kaikki tarpeellinen on mukana. Kahdelta sitten oltiin Koljonvirralla ja pääsinkin kantamaan esteitä ja opettelemaan samalla rataa, kaikki kolme luokkaa mentäisiin samalla radalla, onneksi. Katselin siinä sitten vielä parin ratsukon suorituksen ennen kuin lähdin laittamaan Salkkaria.
                    Kamalan kauaa ei jouduttu verkkaan pääsemistä odottamaan ja heti maneesiin päästyä näytin Salkkarille pari kyttäämisen arvoista paikkaa ja aloin ravailemaan. Salkkari liikkui reippaasti mutta oli melko jähmeä pohkeelle. Jo ensimmäisiin hyppyihin hain paljon tehoja ettei kummallekkaan, kuskille tai hevoselle jäisi hissuttelu päähän. Hypyt olivat tosi hyviä ja rohkeita eikä pitkillä linjoillakaan kiemurreltu. Salkkari oli melko vahvana edestä mutta kuunteli ohjeita kyllä ihan tyydyttävästi.
                    Itse suorituksessa sain ratsastettua hyvät tiet johon keskityinkin. Alastuloissa Salkkari otti muutaman kerran ristilaukan joita sitten korjailin. Unohdin totaalisesti että voisi ratsastaa aikaa, mutta eipä tuo haitannut sillä sija 3/15 on mainio tulos!


70cm luokan verkassa Salkkari oli edestä vielä vahvempi kuin edellisessä luokassa ja verkkahypyt eivät millään meinanneet osua kohdalleen. Yksi puomi otettiin alas. Hieman jo huolestuin että mitenkäs nyt suu pannaan. Toiseen suuntaan verkkaesteenä oli okseri ja siihen saatiin muutama ihan super hyppy(!) joka varmasti kohotti meidän molempien osapuolien mieltä. Vielä ravailtiin vähän ja voi että poika polki upeasti, tuntui ihan oikealta ratsulta! :D
                    Suorituksen alussa kun nostin laukan hevonen keveni heti eikä sitä tarvinnut kannatella ollenkaan, kerkesin jo miettiä että mitenkähän nyt käy kun tämä näin reagoi. Rata meni ihan mielettömän hyvin, laukka veti ja esteet ylittyivät. Ysi-esteelle tuli vähän kiemuraa ja alastullessa oli vastalaukka. Sitä en sitten kerennyt korjaamaan kun hevonen tuntui kääntyvän heti jos otit yhtään sisäohjalla, näin ollen kympille tuli _todella_ huono tie ja siihen tuo sitten pysähtyikin miettimään nanosekunniksi ja hyppäsi paikaltaan. Vielä pari estettä ja nyt vähän jopa vauhtia. 0/0, 2-vaiheen aika 28s ja luokan johtoon! Viimeisestä verkkaryhmästä meni vielä joku parilla sekunnilla edelle joten lopullisena tuloksena sija 2/15 70cm luokasta!




Terhi ja Pasadena 70cm luokassa 3/15




Terhi ja Merano 90cm luokan voitto ja samalla seuramestaruus kultaa 2012!


terveisin Ronja, Terhi lisäilee tähän selostuksiaan myöhemmin mikäli kerkeää :)

3 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Tosi kiva blogi sulla! Liityn lukijaks (:
Käy hei kurkkaamassa myös mun blogia,uudet lukijat enemmän kuin tervetulleita!
http://millanheppalife.blogspot.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Moikka :) Löysin sun koira-blogin ja luin sen kokonaan, koska oon tosi kiinnostunut mitteleistä. Minkäkokoinen Tosca on säkältään? :)

T.Kira

-ttepa kirjoitti...

Hei! Tosca on vielä nuori, vaikka tuskin kasvaakaan enää korkeutta. Tarkkaa säkä mittaa en kuitenkaan ole mitannut, mutta yritän mitata sen kunhan muistan! Ja kysy tottakai, hienoa että joku muukin tykkää mitteleistä!(: -terhi

Lähetä kommentti