10.2.2013

Salkkarin kuntokuuri

Salkkari siis vietiin viikko sitten Koljonvirralle, ja sillä ollaan käyty lähes joka päivä siellä ratsastamassa. Alkuviikosta meinasi olla vähän jumissa alkuverkkojen aikana todennäköisesti sen takia kun ei saanut liikutuksen jälkeen vitamiinia (en muistanut viedä tallille) ja ulkoilua päivässä vain n 3h. Pari kertaa myös yritettiin viikon aikana hypätä pieniä, mutta se sitten tosissaan oli sitä yrittämistä, kun hevosessa oli virtaa kuin pienessä kylässä ja keskittyminen katosi jo puomeilla, jolloin tuloksena jumalattomat leiskautukset ja sukeltelut. Jatketaan kuitenkin nyt treenailua josko se siitä tasoittuisi.

Alla kuva lauantailta (2.2) Ratsastin nopeasti maneesissa heti vientipäivänä kun ei enää sinä päivänä päässyt ulkoilemaan. Oli normaali Salkkari maneesissa, eli kokoajan joutui tekemään töitä että ruuna pysyi seinän vieressä eikä missä sattuu. Ainoaa kuvamateriaalia Salkkarin koljonvirtaviikolta.



Sunnuntaina 10.2 ajettiin siskon kanssa kaikilla poneilla vetoja. Pätkä mitä mentiin oli muutaman sadanmetrin mittainen, eli ihan sopiva noille pikkuponeille. Pätkää pystyi menemään molempiin suuntiin ja palauttelemaan molemmissa päissä. Ensin mentiin yhtäaikaa Lissulla ja Siriuksella, 6x300m. Vauhdit varmaankin 2.50-2.35 luokkaa, Lissun kanssa vaihtelua tulee melko paljon kun välillä pitää keksiä kaikkea omaa tekemistä.. Lissu meinaa myös vauhtia pyydettäessä jäädä roikkumaan sekille, johon ei tuo raymond ainakaan auttanut. Pitää varmaan kokeilla jotain hieman järeämpää keinoa seuraavalla kerralla. Sirius taaskin oli melko normaali, pää vei välillä kovempaa kuin jalat, mutta hyviäkin pätkiä tuli.

Päivän ehdottomana valopilkkuna Leksa, joka tykitteli tasaisesti ennätystään kovempia vauhteja, sports-trackerin mukaan 2.24 vauhtia kovimmillaan mutta se menee jo yli ymmärryksen ja perstuntuma kertoo enemmänkin 2.45 vauhdista :D Tuo kitarauta on auttanut ainakin kotiajon perusteella tosi paljon, eikä poni enää makaa sekillä kuin joku kuollut kala ja laukkaa sitten sitä möllöilyään, vaan nyt pysyy tosissaan paketti kasassa. Vähän pehmeähkö kuitenkin oli tuo tie, kun en edes ollut päivän ainoa vetojen ajaja, joten sekin toi haastetta mukanaan.



Uskomattoman onnistunut kuva pienestä pullaponista! (kuski näyttää kyllä vähän kärsivältä)
 Ensiviikolla on taas yllättäen tiedossa Salkkarin kanssa treenailua ja ponien ajoa. Sunnuntaina olisi Nilsiässä jääravit, mutta saa nähdä tulevatko kasaan ollenkaan.

-Ronja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti