28.4.2012

Estevalmennus!

Oltiin Salkkarin kanssa 27 ja 28 päivä Koljonvirralla Antti Jauhiaisen estevalmennuksessa. Todella paljon sain apua ratsastukseen ja vinkit paransivat meidän yhteistyötä ratsukkona. Tälläisissä tilanteissa kyllä huomaa että pitäisi ratsastaa valvovan silmän alla useammin kuin kerran sadassa vuodessa..

Perjantaina teemana olivat linjat ja jotain muuta mitä en muista. Aloiteltiin ristikolla jolle lähestyminen ravissa. Sitä sitten pari kertaa molempiin suuntiin. Sitten hypättiin sarjaa ensin kuudella askeleella ja viittäkin kokeiltiin. Ihan kivasti oli vauhti hallinnassa ja askeleiden määrä oli ratsastajan säädeltävissä. Kerran vain tuli askeleita 5½ ja hyppy meni aika pohjaan. Olisiko sarjan toinen este ollut korkeimmillaan jotain 70cm luokkaa? Lopuksi mentiin vielä kuuden esteen rata joka sekin mentiin läpi vastalaukoista ja pudotuksesta huolimatta.





Lauantaina aloitettiin taas ristikon hyppäämisellä jolle tie oli hieman kaareva. Myötälaukkojen kanssa sai tehdä paljon työtä varsinkin oikeassa kierroksessa mutta onnistuttiimpa siinäkin. Sitten hypättiin sarjaa yhdellä laukka-askeleella. Ensin kahdella esteellä kun ei olla sarjaa menty paljoa mutta parin hypyn jälkeen laitettiin kolmaskin este. Hevonen ihmettelikin sitten esteiden lisääntymistä jo ensimmäisellä esteellä joten mentiin vähän mutkille mutta puomit pysyivät (muistaakseni) ylhäällä. Tätä kolmen esteen sarjaa mentiin useamman kerran ja viimeisen esteen max. korkeudeksi veikkaan 80cm. Lopuksi mentiin vielä pari kertaa sarja pidemmällä välillä. Viimeisen hypyn ponnistuspaikasta ei oltu ihan samaa mieltä niin alastulo oli vähän omalaatuinen, mutta hengissä ollaan!


-Ronja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti