1.4.2012

Kohti kevättä!

Tosiaan, nyt on uusi blogi potkaistu käyntiin ja tekstiä pukkaa :) Ideana tässä blogissa on siis se, että kirjoitamme Terhin kanssa hevosteluistamme tarkemmin muistiin kuin se mitä kirjoitetaan kalenteriin. 
     Tällä viikolla on tapahtunut taas niin paljon epänormaalia toimintaa, että kirjoitan ne kaikki kerralla nyt tähän postaukseen.

Ennenkin olen poneja klippailut kun meinaa nuo karvapeitteet olla vähän liian paksuja. Klippaus helpottaa myös huomattavasti karvanlähdön aiheuttamaa päänvaivaa. Tiistaina Terhi sitten lainasi Koljonvirralta tutultaan Heinigerin-merkkisen klipperin joten jätin keskiviikkona harrastukset sikseen ja sulkeuduin talliin ponien ja klipperin kanssa. Kello oli 16:30 kun aloitin Siriuksesta luultuani että se olisi helpoin ja siitä olisi hyvä aloittaa. Hiukan arasteli aluksi mutta sitten jaksoi seistä sen 40min suhteellisen aloillaan kun ajelin sen kyljet-maha-selkä-kaula-aluetta. Kun siirryin siistimään pään ja kaulanliittymää sekä korvien taustaa meinasi poni ottaa hatkat. Onneksi ei alkanut pahasti riuhtomaan narujen kanssa niin ei mennyt mikään rikki. Laitoin sitten pumpulit korviin ja hoidin homman loppuun. Siskoni sitten ratsasti vähän aikaa kentällä. Ravailivat ja pienen esteen hyppäsivät muutaman kerran.




Seuraavaksi oli vuorossa Leksa. Odotukset eivät olleet kovinkaan korkealla ja olin varautunut kaikenmaailman riekkumiseen. Mutta, kun laitoin ponille pumpulit korviin (joka oli muuten hurja haaste kun Leksan korvat ovat niin pienet ja karvaiset..) maailma suunnilleen seisahtui. Poni seisoi koko pitkän ajan jonka sitä klippasin rauhallisesti eikä yrittänyt mitään temppuja. Päänkin sain otettua vaikka ihan kuuluva ääni siitä klipperistä lähti. Pikkumies pääsi siis yllättämään! :)



Perjantaina piti päästä leikkimään tulella eli siis klippaamaan Salkkaria. Ruuna 11v ei minun tietääkseni ei ole ikinä nähnytkään klipperiä. Eihän se välittänyt yhtään kun koneen laittoi päälle mutta iholle ei niin vaan päästänytkään heti. Terhi rauhoitteli siinä Salkkaria parhaansa mukaan kun aloitin lavalta hevosen mennessä melkein seinillä. Suunnitelmana oli tehdä yksinkertainen ratsuraita kylkeen mutta kun hevonen heiluu ja et ole ennen klipannut niin isoa hevosta, oli lopputulos lähinnä kamala. Vedin sitten vielä mahakarvatkin samaan syssyyn. Harmi vaan kun meidän pikkutallin lattia viettää viemäriin päin niin ei hevonenkaan seiso suorassa. Sitä eivät pienet aivoni sisäistämään joten lopullinen lopputulos antaa todella etupainoisen vaikutelman. Salkkarikin rauhoittui loppuun niin on ensivuonna taas kiva klippailla kun ei ihan alusta tarvitse lähteä :)

Terhi testaili klippausta. Hyvin pelitti ;) 30.3.2012

Sunnuntaina käytiin Koljonvirralla mutta siitä sitten lisää myöhemmin ettei tästä postauksesta tule pitkää kuin nälkävuosi.

-Ronja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti