28.4.2012

seurakisat 21-22.4

Koljonvirralla oli jälleen siis kaksipäiväiset seurakisat; lauantaina esteet ja sunnuntaina koulu. Kisailemassa olivat Terhi & Merano lauantaina sekä Ronja & Salkkari molempina päivinä.

Ronja & Salkkari 60cm

Viimeksi oltiin hypätty kaksi viikkoa sitten, joten voi vain ajatella miten fiiliksissä Salkkari oli kun näki esteet. Verkan ensimmäiset hypyt olivat lähinnä hirveää kaahotusta, mutta muutamien pomppujen jälkeen Salkkari rauhottui ja pysyikin hyvin hallinnassa. Rata itsessään meni hyvin ensimmäisen vaiheen loppuun asti jolloin vihellettiin. Lievä ihmetys nousi muidenkin kuin itseni mieleen: "mitä, miksi? eihän se tiputtanut?" Mutta niin se vain on että lähtölinjat voisi opetella tsekkaamaan ennen suoritusta niin ei tulisi tämänkaltaisia mokia. Kuitenkin hurjan hyvin toimi yhteistyö ja kaikki tiet mentiin tasan sieltä mistä halusin, eikä niinkuin viimeksi vähän sieltä mistä hevonen halusi. Tuloksena sija 11/13



Verkkaa
  
Ronja & Salkkari 80cm

Kun tutustuin rataan jalan mietin ihan tosissani pääsisikö Salkkari ollenkaan yli niin isoista esteistä. Verkkaan putte oli kerännyt edellisen luokan lälkeen oikein mukavasti energiaa joten ei ollut ainakaan vauhdin kanssa erimielisyyksiä. Ei todellakaan tarvinnut pyytää lisää vauhtia ja pidättävät avut menivät hyvin läpi. Todella hienosti meni kaikki verkkahypyt ja ihan hyvällä fiiliksellä radalle.


Ensimmäinen este ylitettiin varmalla tyylillä



Todella rennosti lähdettiin liikkeelle ja luotin hevoseen vähän liikaakin, sillä jo toiselle esteelle tuli pysähdys. Siltäkin olisi vältytty jos olisin ollut siellä selässä hereillä ja imauttanut vähän. Tuplalaineestakin mentiin epäröimättä yli mutta sitten 6 esteen tiukka tie (todella vähän tilaa) kostautui raville rikkomisella ja puomin pudotuksella. Salkkarin ensimmäinen 80cm rata päättyikin siis sijaan 9/11 kahdeksalla virhepisteellä





Terhi & Mese 90cm

Menetin jälleen pari euron juustoa tulemalla alas kiellosta.. :D Verkassa Mesen kanssa meni oikein kivasti ja hypyt oli tosi hyviä. Radalle päästessä minä kuitenkin häselsin heti alusta lähtien aivan liikaa ja tunsin itsekin koko ajan että perhana kun nyt mennään huonosti.. Minulla oli huono tuntuma ja liian irtonainen vauhti, häselsin itseni kanssa enkä keskittynyt tarpeeksi joten Mese kielsi 4. esteellä. Kaaduin kaulalle ja tulin sielä alas jaloilleni. Nauroin vain taas itselleni kuinka tyhmä sitä osaa olla kun ei itse keskity, sillä ratsastin radan häseltäen. Mutta ei se mitään joskus näinkin, toissa kerralla olin kolmas, viime kerralla voitto, joten hylätty tähän väliin ei ole este, vaan hidaste! ;)

Ronja & Salkkari C-merkin kouluohjelma

Verkka meni maneesissa ihan kivasti ja omaa vuoroamme jäätiin odottelemaan rentoina, taipuvaisina ja kuuliaisina. Lähtövuorollamme kun pääsimme maneesiin oli hevosen jännitys helposti aistittavissa "Yksinkö minun pitäisi täällä olla??" Hieman kerkesin ravailla ja laukankin nostaa ennen vihellystä. Koko ohjelma meni hyvin jännittyineissä merkeissä joka näkyi mm. siinä että hevonen oli pidettävä uralla tavallista voimakkaamman ulko-ohjan avulla. Kohdan 2 askeleen pidennys oli kelvollinen mutta kohdan 3 käynti oli lähinnä ravia. Laukka nousi vääränä ja sen sitten korjasin. Lähes kaikki tuomarin kommentit liittyvät jotenkin asetukseen tai hevosen suoristamiseen. Kuitenkin valopilkkuna "Kaunis ja tahdikas hevonen." Pisteitä 93,5 ja prosentteja 51.944% joka oikeutti sijaan 12/13. Eipäs oltu viimeisiä! Ulkokentällä jos olisi seuraavat koulukisat niin ei tarvitsisi jokaista laitaa ja kulmaa kyttäillä :)  

kuva radan loppupuolelta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti