14.4.2012

huhtikuun menoja



Postaukseni viime viikon Kuopion ravireissusta oli näköjään hävinnyt luonnoksista, jonne sen tallensin myöhempää tarkastelua varten (unenpöpperössä kirjoitettua tekstiä en kehdannut julkaista). Eli siis se tietäisikin sitten tiivistelmää:

Kengittäjä ongelmista johtuen olin itse kengittänyt Leksan etupään, mutta jouduin laittamaan ponille alumiinihokat kun en kunnon kengitysvehkeitä omista (tässä tapauksessa kengän muokkaamiseen ja kavion lyhentämiseen liittyviä tavaroita). Ravi ei oikein alkuviikosta ollut luistanut joten perjantaina lähdettiin Kuopioon ilman minkäänsortin odotuksia. Radalle kun päästiin vein voilokin haun yhteydessä Leksan, Lissun ja Salkkarin passit sisäänkirjoitukseen jotta viimeisimmät rokotukset siirrettäisiin niistä hippokseen. Eläinlääkäri kävi mittaamassa Leksan ennen lähtöä (raviponit mitattava 8-vuotiaaksi asti aina ennen vuoden ensimmäistä starttia) Tulokseksi tuli 99cm eli taidankin ihan tosissaan omistaa alle metrisen kääpiön.

Kopin takana lämmityksen odottelua
 Pari kertaa ennen starttia Leksa alkoi riehumaan kopin takana nousten pystyyn ja riuhtoen naruja. Tätä se ei ole ikinä ennen tehnyt joten odotukset laskivatkin jo reippaasti miinukselle. Omaa mielentilaani ei auttanut myöskään se että ensimmäisen riekkumisen jälkeen Leksa vapisi kauttaaltaan. Mutta, koska ei sillä ollut kylmä vain sekunteja sitten niin normaalisti lämmitin sen radalla. Startti menikin niinkuin odotinkin; eli ei mitenkään. Lähtöpaikkamme numerolta 8 oli minulle uusi, ja volttausta etukäteen miettiessäni en ollut ajatellut numeroita 7 ja 6 ja niiden mahdollisia hidasteluja, joten myöhästyimme sitten lähdössä lähes 20m. Korvat olisi ponilla pitänyt olla kiinni mutta minulta oli päässyt unohtumaan miten intohimoisesti jotkut käskyttävät ponejaan kilpailun tiimellyksessä. Sija 14 ajalla 3.10,6 on ihan ok ottaen huomioon että kaikki valmisteluista starttiin asti meni juuri niin kuin ei olisi saanut mennä.
© Salla-Mari Pääkkönen


Taidankin sitten purkaa tässä vähän kaikkea mitä on tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan lähiaikoina.

Pääsen eroon tästä yllämainitusta kengittäjä ongelmasta tiistaina 17.4 kun silloin tulee kengittäjä joka laitteleekin sitten kaikki muut hevoset paitsi Salkkarin, jonka kävi yksi tuttu kenkäämässä melkoisen lyhyellä varoajalla että päästiin estekisoihin :)

21 päivä lauantaina on Koljonvirralla seuraestekisat joita olen pitänyt jo pitkään seuraavina kisoina Salkkarin kanssa. Nyt kuitenkin naapuri kysyi minua ja Lissua hummauspäiville Hingunniemeen. Kuulemma olisi eri rotuja siellä näytillä ja Lissu edustaisi sitten gotlanninrusseja. Match Shownkin pitävät ja olisi kyllä huippua päästä harjoittelemaan Lissun kanssa kesän virallisia näyttelyitä varten. Hummauspäivä on klo 10-14 ja estekisat Koljonvirralla alkaen klo 15, eli molempiinkin voisi ehtiä. Kuskini ei vaan ollut kovin innostunut ajatuksesta, joten toinen olisi valittava. Todennäköisesti valitsen Koljonvirran kun sinne on kuitenkin puolta lyhyempi matka ja Salkkarin kanssa olisi kiva päästä hyppelemään. Harmittaa vaan tuon Lissun puolesta mutta ei voi mitään.
                  
                         Lissusta puheenollen, tässä muutama kuva edelliseltä ajolenkiltä:

valjastuskatoksella



Lissulla ajetaan perusvarusteilla. Sekkiäkään en ole enää parilla viimeisellä ajokerralla käyttänyt.






     Olen joutunut lisäämään kysymysmerkin kaikkialle mihin olen kirjoittanut Nurmeksen c-korttikurssista. Nimittäin viikko sitten 5 kurssilaista oli peruuttanut osallistumisensa joten kurssin järjestyminen ei ole enää varmaa. Olen yrittänyt kysellä ihmisiä mukaan mutta saapahan nähdä. 20.4 päättyy ilmoittautuminen joten viikko olisi enää jännitettävä. Täällä infoa kurssin järjestäjien puolelta.

Perjantaina 13.4 oli posteljooni tuonut kirjeen joka alkoi; "Olet hakenut yhteisvalinnassa Ylä-Savon ammattiopistoon, Peltosalmelle maatalousalan perustutkintoon. Kaikki hakijat kutsutaan valintakokeeseen, jotka järjestetään maanantaina 23.4.2012 ja tiistaina 24.4.2012. Sinun valintakoepäiväsi on tiistaina 24.2.2012 klo 8:00 - 16:00" Tulevaisuus se sieltä tulla kolkuttaa. Hui! Postilaatikkoon oli survottu myös showmasterin fleeceloimi jonka ostin käytettynä 15eurolla Lissulle.

-Ronja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti