5.4.2012

back in business

Tämän kevään raviharrastelu on ollut osaltani todella vajavaista. Nyt on jo huhtikuu enkä ole näyttänyt nokkaani kuin vasta yhdissä raveissa. Tähän on syynä se että päätin säästää kilometrejä Lissun kanssa reissaamista varten, nimittäin menneinä vuosina meidän lähialueen b-ponilähdöt on voinut melkeimpä laskea yhden käden sormilla. Alkuvuosi kylläkin on kylläkin nyt vaikuttanut erittäin lupaavalta, sillä
huhtikuussa b-ponilähtöjä oli 7 ja toukokuullakin huimat 9! (laskettu kilpailukutsuista kaikki Suomen b-ponilähdöt)

Siriuksen kanssahan me avattiin kisakausi jo tammikuussa kun Kuopiossa oli lähtö johon mahduttiin. Takamatkaa meillä oli 120 metriä paaluponeihin nähden ja lähimpään poniin oli 40m. Mitään odotuksia ei ollut minkäänlaisen pärjäämisen suhteen kun treeni oli ollut vähän tavoitteetonta. Hyväksyttyä juoksua lähdettiin kuitenkin hakemaan lokakuun hva'n jälkeen.
Lähdössä sitten ensimmäiset 500m meni totaaliseen jarrutteluun kun ponin takapää oli täysin lukossa. Tähän arvelin syyksi kylmää tuulta joka oli puhaltanut meillä päin pari päivää. Ihan lopussa sitten annoin Siriuksen ohittaa yhden ponin kun kerkesi siinä ajon aikana vertyä. Siriukselle omiaan olisivat juuri pitkät matkat (1500m / 2000m) kun niillä kerkeää vetristyä ja sitten ravi jo kulkeekin. Kuopion lähtö oli young-power lähtö jossa kaikki hyväksytyn juoksun tehneet palkitaan. Tässä tapauksessa vähintään kymmenellä eurolla (10€). Ohjastajan ikäraja kyseisissä lähdöissä on 15-vuotta joten se olikin sitten viimeiseni. Aika 2.48,3x ja 10€ oli siis ihan kelposuoritus moiseksi hölkkäilyksi :)

Sirius 6.8.2011 Hankasalmella (ei valitettavasti ole ravikuvaa vuodelta 2012)



 Nyt kuitenkin jatketaan Leksan kanssa siitä mihin jäätiin. Lähes kirjaimellisesti.. Lokakuussa käytiin Piippolan harjoitusraveissa mutta pehmeän radan ja alumiinikenkien yhdistelmä ei oikein toiminut. Aika oli 3.08,5 ja sijoitus viides. Leksa yrittää aina täysillä mutta kengityksen pitäisi sitten olla sellainen että se auttaisi ponia etenemään. Vielä vuonna 2010 ravi kulki alumiinilla mutta ei näköjään enää. Kuitenkin, onhan se nyt huimaa edistystä kun vauhtia tullut vuodessa se kymmenen sekuntia.

Leksa Piippolassa 16.10.2011 (uusi ajopukuni ensimmäistä kertaa käytössä!)

 Perjantaina 6.4 on Leksan kauden avaus Kuopiossa. Leksa lähtee paalulta joten suhteellisen kovaa olisi pistettävä tossua toisen eteen jos meinaa pärjätä. Asiaa ei auta yhtään se että kengittäjä teki oharit ja Leksa joutuu juoksemaan 4kk vanhalla kengityksellä. Etukengät löystyivät ja ne otin pois jo reilu kaksi viikkoa sitten. Kuitenkin Kuopioon halusin joten kengitin sitten maanantaina etuset itse. Melko köyhäähän se oli kun ensin lyhensin kavioita puoli senttiä raspilla (en omista kavioleikkureita) ja sitten alasimen sekä kunnon vasaran puutteessa en saanut muotoiltua rautakenkää, joten jouduin tyytymään alumiinihokkiin.
          Tiistaina ajoin Leksalla neljän kilometrin lenkin kokeillakseni miten ravi kulkee ja eihän se kulkenut mihinkään! Voi sitä epätoivon määrää kun ponin takapää tekee uskomattoman paljon työtä ja etupää vähän sipsuttelee mukana ja verottaa siinä samalla tehoa, vauhtia ja kaikkea mahdollista. Ajattelin vain että hitsi vieköön, pitää vielä kokeilla putsien kanssa.
          Keskiviikkona sitten laitoin ponille etusiin parit putsit sekä sekin ja kilpakärryt. Tarkoituksena oli ajaa nopeatempoinen 3km. Kahden ja puolen kilometrin jälkeen poni alkoi tulistua eikä meinannut pysyä nahoissaan. Kaikenlaista sählinkiä piti kokeilla joten ajoin sitten yhtä suoraa muutaman kerran edestakas. Tällä kertaa oli niin vauhtia kuin vaarallisia tilanteitakin nimittäin Leksa ei olisi millään malttanut rauhoittua kääntymisen ajaksi. Kerran Leksa nousi ihan kunnolla pystyyn muiden sähellysten lisäksi. Se nyt siis jää nähtäväksi että mitä pikkumies sanoo startissa, mutta eipä tuota enää kauaa tarvitse jännittää kun "suuri päivä" on jo huomenna :)
Leksa Haapajärvellä 17.7.2011 sija 1. 3.00,9x


-Ronja




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti